Monday 15th of October 2018

keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right

Judovereniging Chikara

Oprichting

Judo Vereniging Chikara is op 28 maart 1974 opgericht door een vijftal mensen. De naam van de club is afkomstig van het Japanse woord Chikara. Dit kan vertaald worden als 'sterk'. Judo bij Chikara is dan ook niet alleen een sportieve bezigheid, maar ook een levensfilosofie.

Judo is er voor iedereen vanaf 5 jaar, voor meisjes en jongens, dames en heren.

Bij de recreanten wordt voornamelijk lekker ontspannen getraind, terwijl het er bij de wedstrijdgroep lekker fanatiek aan toe gaat. De wedstrijdgroep doet mee aan bondswedstrijden door heel Nederland en Europa. (Duitland, Belgie, Engeland, Schotland, Polen).
Naast judo hebben wij als vereniging meer te bieden. Zo organiseren we demonstraties, sinterklaas en nog veel meer voor onze leden. Zoals je dus kan zien is Chikara een vereniging waar je zowel op sportief gebied, als op sociaal gebied goed uit de voeten kan.

Achtergrond en filosofie

Judo is niet alleen een sport, maar door zijn Oosterse oorsprong ook een levensfilosofie. Kinderen leren op Judo meer dan slimme trucjes om zich te verdedigen (wat natuurlijk ook altijd handig is).

Respect voor je partner / tegenstander is één van de andere dingen die je bij judo leert. Voor elke training / wedstrijd maak je een buiging voor je tegenstander, waarmee je aangeeft dat je goed voor elkaar zult zorgen. Zelfs als je een wedstrijd hebt verloren buig je en geef je de tegenstander een hand. Op deze manier leren kinderen zowel omgaan met verliezen als respect voor elkaar.

Ook verbetert de coordinatie van de bewegingen. Niet voor niets is judo één van de meest aanbevolen sport door huisartsen en pedagogen bij kinderen met een wat zwakke motoriek. Door gecontroleerd met elkaar te stoeien leren ze omgaan met lichamelijk contact.Verder is het natuurlijk ook gewoon erg leuk! Want zeg zou zelf: wat is leuker voor een kind dan gewoon wat met z'n vriendjes te stoeien? Judo is de perfecte uitlaatklep voor alle overtollige energie!

UwAdvertentie2

Powered by Joomla - RJF-Design - .