Tuesday 25th of February 2020

keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right

Vandaag zaterdag 11 februari vond het Jigoro kano toernooi in Ruinen plaats.

Voor Chikara kwamen uit Duncan Droppers, Leroy Spijkerman en Ron Metternich.

In het eerste blok was de beurt aan Duncan om te laten zien wat hij de afgelopen weken allemaal geleerd heeft. Hij bleek goed in vorm en liet meteen aan zijn tegenstanders zien dat er op hem geen punten te verdienen waren. Alle drie partijen zette hij naar zijn hand waardoor hij overtuigend won. Van deze kleine topper gaan we in de toekomst nog veel horen.

Daarna was het de beurt aan Ron die in een zware poule was ingedeeld. Helaas ging het in de tweede partij goed mis. Hij kwam vervelend ten val en moest met een zware schouderblessure opgeven. Uiteindelijk bleek hij toch nog een derde plek behaald te hebben.

Hekkensluiter Leroy heeft een paar mooie wedstrijden laten zien. Hij mocht dan niet voor niets het brons in ontvangst nemen. Al met al toch weer 3 podiumplaatsen erbij voor onze judoclub.

 

Zondag 29 januari werd het 3e deel, tevens de finaleronde, van het Driehoekstoernooi gehouden. Deze finale vond plaats in sportcentrum ’t Spilbroek te Neede. In het Driehoekstoernooi strijden de judoka’s in drie ronden om de ereplaatsen.  

In het eerste blok moesten Duncan Droppers en Leroy Spijkerman vroeg van start. 

Duncan Droppers liet een paar mooie houdgrepen zien, waardoor hij in het eindklassement als nummer twee op het podium stond. Op hetzelfde moment kwam Leroy Spijkerman in actie. Zijn tegenstand was zwaar, maar hij behaalde ook in het totaalklassement een tweede plek. Als laatste deze zondag kwam Ron Metternich in actie. Voor aanvang van deze finaleronde stond hij tweede in het klassement. Hij moest alle partijen winnen om het goud te kunnen veroveren. Na vijf spannende partijen wist Ron het hoogste plateau van het podium te betreden.

 

Judoclub Chikara uit Deurningen organiseert in samenwerking met Nijntje Pluis als buitenschoolse activiteit een judoclinic voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar . Natuurlijk ben je ook welkom als je niet bij Nijntje Pluis komt. Deze clinic is op dinsdag 17 januari van 14.45-15.45u in sporthal 't Hoge Vonder, Kerkweg 12 in Deurningen.

Dus heb je altijd al willen leren valbreken, houdgrepen en beenworpen willen inzetten? Grijp dan nu je kans en kom naar de judoclinic.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij een reguliere training op de maandagavond van 18.00-19.00u in sporthal ‘t Hoge Vonder.

 Judo is goed voor kinderen met bewegings- of gedragsproblemen!

- Het geeft het kind meer zelfvertrouwen zodat het minder angst heeft bij het vallen.

- Ze leren positief omgaan met agressie.

- Ze leren eigen grenzen te stellen en die van een ander te respecteren.

- Het overwinnen van angsten (stille kinderen kruipen uit hun schulp).

- In goede banen leiden van overtollige energie (drukke, onrustige kinderen bedaren).

- Judo stimuleert de motorische ontwikkeling.Een judopak is niet direct nodig, een trainingspak of een trainingsbroek met stevige trui voldoet

 

Judoclub Chikara in Deurningen is op zoek naar nieuwe leden.

Dus heb je altijd al willen leren valbreken, houdgrepen en beenworpen willen inzetten?

Grijp dan nu je kans en kom naar de mee doe les in sporthal 't Hoge Vonder,

Kerkweg 12 in Deurningen.

 

De mee doe lessen vinden plaats op de volgende maandagavonden:

09 januari en 16 januari.

De mee doe lessen zijn van 18.00-19.00u. Deelname aan deze lessen is gratis.


Een judopak is niet direct nodig, een trainingspak of een trainingsbroek met stevige trui voldoet.

Vandaag (18 december) stond het 2de deel van het Driehoekstoernooi op het programma. Duncan Droppers en Leroy Spijkerman mochten de spits afbijten in het eerste blok. 

Duncan wist zijn eerste wedstrijden goed te winnen maar kreeg het in de laatste wedstrijd erg lastig tegen de nummer 2 van de vorige keer. Uiteindelijk was zijn tegenstander hem na een goede wedstrijd en een verlenging net te sterk. Hierdoor mocht Duncan de 2de plek in ontvangst nemen.

Ook Leroy Spijkerman had het erg zwaar vandaag. Toch mocht hij naar een paar zware wedstrijden het brons in ontvangst nemen.

In het blok 3 was het de beurt aan Ron Metternich. Hij mocht na 5 gewonnen wedstrijden het goud ophalen.

Al met al weer een geslaagde dag voor Chikara. Er zijn weer mooie wedstrijden gedraaid en we kijken uit naar het 3de deel en tevens de finale van het Driehoekstoernooi!!!

 

Sponsors

UwAdvertentie2

 

Powered by Joomla - RJF-Design - .