Sunday 17th of January 2021

keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right

Maandag 15 mei jl. werden bij Judoclub Chikara de bandexamens afgenomen. Sempei Dennis Welman daagde de kandidaten uit en deze lieten alles zien wat ze in huis hadden. Na afloop was iedereen tevreden over de mooie resultaten, de diploma’s werden uitgereikt en de judoka’s konden hun nieuwe banden om doen.

 

 

De volgende banden zijn behaald:

 

Witte band:    Stan Diele, Lucas Heek en Jillyan Droppers.

Gele band:      Duncan Droppers, Mike Ensing, Matthijs den Haan en Rens Tanke.

 

Gisteren zondag 26 maart 2017 werd in Neede het Open IBF beginners-toernooi gehouden. Dit is een toernooi speciaal voor judoka’s met een witte of gele band die nieuw zijn in het wedstrijdcircuit.

In het eerste blok was het de beurt aan Duncan Droppers. Duncan was ingedeeld in een zware poule maar wist naar 4 lange goede partijen toch de 4e plaats te behalen.

 

In het tweede blok was het de beurt aan Rens Tanke en Jillyan Droppers. Rens Tanke was goed op dreef, hij wist in verschillende wedstrijden punten te scoren met worpen en houdgrepen. Uiteindelijk werd zijn inzet beloond met de gouden medaille. Helaas had Jillyan Droppers pech, ze kwam ongelukkig terecht en liep een blessure op. Voor haar was het hiermee einde verhaal voor dit toernooi.

 

Vandaag zaterdag 11 februari vond het Jigoro kano toernooi in Ruinen plaats.

Voor Chikara kwamen uit Duncan Droppers, Leroy Spijkerman en Ron Metternich.

In het eerste blok was de beurt aan Duncan om te laten zien wat hij de afgelopen weken allemaal geleerd heeft. Hij bleek goed in vorm en liet meteen aan zijn tegenstanders zien dat er op hem geen punten te verdienen waren. Alle drie partijen zette hij naar zijn hand waardoor hij overtuigend won. Van deze kleine topper gaan we in de toekomst nog veel horen.

Daarna was het de beurt aan Ron die in een zware poule was ingedeeld. Helaas ging het in de tweede partij goed mis. Hij kwam vervelend ten val en moest met een zware schouderblessure opgeven. Uiteindelijk bleek hij toch nog een derde plek behaald te hebben.

Hekkensluiter Leroy heeft een paar mooie wedstrijden laten zien. Hij mocht dan niet voor niets het brons in ontvangst nemen. Al met al toch weer 3 podiumplaatsen erbij voor onze judoclub.

 

Zondag 29 januari werd het 3e deel, tevens de finaleronde, van het Driehoekstoernooi gehouden. Deze finale vond plaats in sportcentrum ’t Spilbroek te Neede. In het Driehoekstoernooi strijden de judoka’s in drie ronden om de ereplaatsen.  

In het eerste blok moesten Duncan Droppers en Leroy Spijkerman vroeg van start. 

Duncan Droppers liet een paar mooie houdgrepen zien, waardoor hij in het eindklassement als nummer twee op het podium stond. Op hetzelfde moment kwam Leroy Spijkerman in actie. Zijn tegenstand was zwaar, maar hij behaalde ook in het totaalklassement een tweede plek. Als laatste deze zondag kwam Ron Metternich in actie. Voor aanvang van deze finaleronde stond hij tweede in het klassement. Hij moest alle partijen winnen om het goud te kunnen veroveren. Na vijf spannende partijen wist Ron het hoogste plateau van het podium te betreden.

 

Judoclub Chikara uit Deurningen organiseert in samenwerking met Nijntje Pluis als buitenschoolse activiteit een judoclinic voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar . Natuurlijk ben je ook welkom als je niet bij Nijntje Pluis komt. Deze clinic is op dinsdag 17 januari van 14.45-15.45u in sporthal 't Hoge Vonder, Kerkweg 12 in Deurningen.

Dus heb je altijd al willen leren valbreken, houdgrepen en beenworpen willen inzetten? Grijp dan nu je kans en kom naar de judoclinic.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij een reguliere training op de maandagavond van 18.00-19.00u in sporthal ‘t Hoge Vonder.

 Judo is goed voor kinderen met bewegings- of gedragsproblemen!

- Het geeft het kind meer zelfvertrouwen zodat het minder angst heeft bij het vallen.

- Ze leren positief omgaan met agressie.

- Ze leren eigen grenzen te stellen en die van een ander te respecteren.

- Het overwinnen van angsten (stille kinderen kruipen uit hun schulp).

- In goede banen leiden van overtollige energie (drukke, onrustige kinderen bedaren).

- Judo stimuleert de motorische ontwikkeling.Een judopak is niet direct nodig, een trainingspak of een trainingsbroek met stevige trui voldoet

Sponsors

UwAdvertentie2

 

Powered by Joomla - RJF-Design - .